Skoči na glavno vsebino

Teden otroka v 1. B

V času Tedna otroka smo se ob učenju posvetili izbrani temi, ki je letos ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI. Raziskovali in odkrivali nova spoznanja smo že med pohodom po gozdu, kjer smo iskali odgovore na mnoge ‘zakaje’ in se med pogovorom učili, da pogosto pot do pravih ‘zatojev’ pelje tudi preko napak.

Vendar pa nobeno učenje, raziskovanje, ustvarjanje in igra ni enako brez prijateljev, s katerimi si delimo radovednost, zvedavost, pa tudi sodelovanje.

Zato smo na delavnici, ki smo jo imeli v popoldanskem času, združili vse skupaj. Najprej smo se družili ob pravljici in pogovoru, nato smo sodelovali pri pripravi korenčkovih in jabolčnih kolačkov. Med tem, ko so se ti pekli, pa smo raziskovali. Vonjali smo različno hrano in začimbe ter iskali asociacije na vonje, naredili smo poskus s poprom in opazovali spreminjanje kolačkov med peko v pečici. Po delu smo še pospravili šolsko kuhinjo in se vrnili v razred, kjer smo pojedli prav vse, kar smo spekli. Tudi korenčkove kolačke, čeprav so imeli nekateri pomisleke o tem, da korenček sodi v sladice.

Nazadnje smo se poigrali na šolskih igralih, kjer smo počakali na starše. In čeprav so nekateri otroci v šoli preživeli skoraj cel dan, je bilo druženja še kar premalo. Zakaj moramo že domov? Zakaj ne morem ostati še malo? Zakaj nima dan več ur? To se sprašujemo tudi odrasli.