Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ projekt E.C.O. S.T.E.P.S. – Skupinska mobilnost učencev – 3. dan

Danes smo se zbudili precej utrujeni. Umivanje zobk, pospravljanje sob in že smo pripravljeni na zajtrk. V treh minutah, kolikor jih porabimo za pot do zajtrka, je bilo postavljenih vsaj 10 vprašanj, ali bomo tudi danes jedli churrose. Na veliko veselje otrok, jih churrosi čakajo prav vsak dan!

Energija napolnjena in pripravljeni smo za obisk vozno-prometnega parka. Tam nas je pričakal zelo prijazen policist Amoros. Povedal nam je, da smo v prav posebnem mini mestu. Najprej smo seveda obnovili prometna pravila, pomen prometnih znakov, v učilnici pa smo imeli tudi predavanje, podkrepljeno z videoposnetki, kjer smo si ogledali različne situacije v prometu in se pogovarjali kako v njihovih primerih ravnamo.

Policist je zelo ekološko ozaveščen, zato smo se pogovarjali tudi o odpadkih, ki jih je v mestih veliko. Zelo je bil navdušen, da so vsi učenci svojo malico prinesli v posodah za malico in vodo imeli v bidonih. V praktičnem delu smo zelo uživali. Nadeli smo si čelade in preizkusili različna prevozna sredstva (kolesa, kvadrocikle, skiroje). Učiteljice smo jim nagajale kot ovire v prometu – kot peške smo večkrat želele prečkati cestišče. Po dejavnosti smo bili prav zares utrujeni.

Pa to še ni bilo konec športanja. Spoznali smo za nas nov šport, ki se imenuje Colpbol. Šport se je razširil v času korone, je pa mešanica nogometa in odbojke. Šlo nam je kar dobro in ta šport nam je postal zelo všeč.

Preizkusili smo se tudi v vlogi gostov na snemanju radijske oddaje. Šola ima svoj radio in redno pripravljajo različne oddaje. Mi smo se v tokratni predstavili. Dneva v šoli je tako bilo konec in kot prejšnji dan smo imeli še kosilo. Učenci v španski šoli imajo interesne dejavnosti šele od 15.30 naprej, zato smo z njimi počakali na pevski zbor. Zapeli so nam par pesmi, nato pa smo jim zapeli tudi mi.

Končno smo se s polnimi trebuščki odpravili proti hostlu, kjer smo si kratko odpočili. Tokrat smo obiskali drug park, kjer smo se posladkali še s sladoledom. Sledila je še igra, nato pa proti hostlu na večerjo in počitek.

Buenas noches!