Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ projekt E.C.O. S.T.E.P.S. – Skupinska mobilnost učencev – 7. dan

Buenos churros! se glasi naš nov jutranji pozdrav.

Učiteljici Karmen in Iza sta se zgodaj zjutraj odpravili na lokalno tržnico in nam kupili svežo malico za čudovit dan, ki nas je čakal. Učiteljica Ana nas je priganjala in celo uspeli smo se v eni uri pripraviti na odhod, najprej na zajtrk, nato pa še z avtobusom proti Murcii.

Med potjo do Murcie smo opazovali neskončne nasade pomaranč in limon. Videli smo tudi odlične namakalne sisteme. Veliko plantaž ima ogromne bazene z vodo, s katero zalivajo drevesa. Hitro smo opazili razlike v naravi v primerjavi s Slovenijo.

Po slabi uri vožnje smo prispeli v vetrovno Murcio. Prevzeli smo vstopnice in že tretji dan nabirali in šteli korake. Tokrat smo jih nabirali v Terra Natura parku. Park je postavljen na hribu, z vrha katerega se razprostira čudovit pogled na Murcio in okolico. Park je izjemno dobro zasnovan. Morda nas je nekoliko presenetila velikost parka, saj je precej majhen. Najbolj so nas navdušile hijene, nosorog, nilski konj, lemurji in kar 8 rjavih medvedov, ki so uživali in dremali na sončku. Sledilo je najboljše kosilo, z razgledom. Privoščili smo si piščančje medaljone in pomfri. Za sladico je bil še celo sladoled.

Vrhunec dneva je bil obisk trgovine s spominki, kar smo komaj čakali že od prvega dne. Vsak je našel kar nekaj spominkov za svoje najbližje, kot tudi zase. Rekli bi lahko, da domov peljemo cel živalski vrt.

Isti trenutek, kot smo se odpeljali z avtobusom, so zapadle prve dežne kaplje. Dež je padal tako dolgo, da se niti prah ni polegel. Polegli pa so se učenci, ki so dobršen del poti prespali.

Polni novih vtisov smo prispeli v hostel, pojedli malico in se lotili pakiranja. S pomočjo učiteljic smo precej hitro pospravili vse svoje stvari in se pripravili na jutrijšnji odhod. Večer je bil precej čustven. Navdušeni smo popadali v postelje, saj že težko pričakujemo objeme naših staršev.

Se vidimo jutri!