Skoči na glavno vsebino

IZOBRAŽEVANJE V BARCELONI – 6. DAN

Po malce daljšem nočnem počitku smo naš zadnji skupni dan pričeli z ogledom mesta z nekoliko višje perspektive (beri zgornje nadstropje turističnega busa).

Vse svoje oglede, ki sva jih uspeli opraviti v popoldnevih, ki so ostali po izobraževanju,  sva danes strnili v celoto. Ujeli sva še tiste drobne trenutke, ki sva jih med hojo izpustili ter dodali v mozaik neskončne umetnosti in kulture te res čudovite katalonske prestolnice še nekaj novih aspektov in razmišljanj naše predavateljice, domačinke in ljubiteljice umetnosti nasploh.

Celotno mesto skupaj diha, se nenehno razvija in spreminja v dobro domačinov in turistov, na kar so tukaj izjemno ponosni in utrip slednjega je resnično čutiti na vsakem koraku.

Redkokje vidiš velemesto, katerega prebivalci tako srčno negujejo kulturno dediščino in skozi svoj odnos kažejo res visok nivo čustvene inteligence in vrednot, ki so jih odražale že od nekdaj. Torej ni nič čudnega, da hrepenijo po svoji neodvisnosti.

Dan je bil čudovita pika na i najinega izobraževalnega potovanja.

Naj zaključiva z naslednjo mislijo: »To practice any art, no matter how well or badly, is a way to make your soul grow. So do it.« (Kurt Vonnegut)

Odkrivajte svojo kreativnost in se vidimo kmalu…

Nadja in Valentina