Skoči na glavno vsebino

PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI ZA OŠ

V sredo, 29. 5. 2024 je bilo na ŽAK-u področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Nanj se je kvalificiralo kar 27 naših učencev, ki so na posamičnem atletskem tekmovanju, ki je bilo 15. 5., prikazali najboljše predstave v vseh atletskih disciplinah. Od 27-ih kvalificiranih se je področnega tekmovanja udeležilo 25 tekmovalk in tekmovalcev, ki so v kategoriji vseh ljubljanskih osnovnih šol osvojili 5 odličij.

Atletiko v grobem delimo na 3 segmente – teke, mete in skoke – in prav v vseh so se naši tekmovalci uvrstili na zmagovalni oder. V metih je blestela Iris Demšar, ki je pri suvanju krogle osvojila 2. mesto. Drugo mesto je osvojila tudi Neža Čepeljnik pri skoku v daljino, tekaške preizkušnje pa so nam prinesle največ medalj pa tudi najprestižnejše žlahtnosti. Egon Ljubičić je s požrtvovalnim tekom na 300 m zanesljivo osvojil prvo mesto in izboljšal šolski rekord, Maša Jerančič si je v finalu teka na 60 m pritekla bronasto medaljo, prav za konec tekmovanja pa nas je dekliška štafeta v teku na 4-krat 100 m v postavi Julija Mrak, Veronika Čarman, Eva Hočevar in Neža Čepeljnik razveselila z izvrstnim drugim mestom.

Poleg naštetih odličij so naši tekmovalci dosegli še kopico rezultatov, ki jih je poneslo tik pod stopničke. Mnogi so občutno podrli svoje osebne rekorde, prav vsi pa so se gnali do meja svojih zmožnosti in s tem pokazali pripadnost športu in Osnovni šoli Božidarja Jakca.

Podrobni rezultati na strani Timing Ljubljana https://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=5514&tip=E

Prav vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za vložen trud in dosežene rezultate. Ponosni smo na vas.

učitelji športa