Skoči na glavno vsebino

NAGRADNI IZLET NA BAZEN ZA NAJUSPEŠNEJŠE UČENCE ŠPORTNIKE

Šolsko leto se nezadržno bliža koncu in počitnice so res že na dosegu roke. Zadnje letošnje šolsko športno dejanje je bilo v sredo 19. 6., vendar tokrat ni bilo v ospredju tekmovalnost temveč igrivost in družabnost.

Badminton in namizni tenis, gimnastika, atletika, nogomet, odbojka, plavanje, akvatlon, cela kopica tekaških tekmovanj … kar dolgo bi naštevali, če bi želeli zajeti vsa tekmovanja, ki so se jih letos udeleževali naši učenci. Tisti najbolj uspešni in najbolj pridni učenci športniki so bili za svoj trud, požrtvovalnost in zvestobo šoli povabljeni na nagradni zaključni izlet na bazen Kodeljevo. V sredo 19. 6. 2024, se je vabilu odzvalo 35 učencev športnikov. Jutranji sonček je napovedoval vroč poletni dan in komaj smo čakali, da začofotamo po vodi. Žoganje, skakanje, vožnja po toboganu, pa tudi kakšna plavalna tekma proti učiteljem je bila na programu. Na koncu so se v nizkem bazenu pomerili fantje proti puncam v “vodnem rokometu”. Tekma je bila res zagrizena in napeta, na obeh straneh je padlo toliko golov, da jih nismo mogli več šteti. Končni rezultat je tako ostal neznanka, kar pa nikogar ni motilo, saj kot smo rekli že na začetku – v ospredju ni bila tekmovalnost, temveč igrivost in družabnost.

S tem se je na lep način zaključila tudi šolska športna sezona. Vabljeni učenci vseh starosti, da v naslednji sezoni z vašo pomočjo spišemo še lepšo športno zgodbo.

Učitelji športa