Hitre povezave

Plavanje za prvošolčke

Prvošolci smo po novoletnih počitnicah pričeli s prilagajanjem na vodo v bazenih  v Tivoliju. Prvi dan so nas učitelji plavanja razdelili v štiri plavalne skupine. Vsi se zelo  trudimo, z veseljem  učimo in smo v plavalnem znanju že lepo napredovali.
Otroci v prvi skupini, ki smo prvi dan z strahom potopili glavo v vodo,  sedaj že naredimo čolnička. To pomeni, da drsimo na vodi, ko učitelj prešteje do pet.
Otroci v drugi skupini, ki smo prvi dan že drseli na vodi se učimo  pravilne tehnike prsnega plavanja. Treba je pravilno znati odriniti vodo z nogami pa tudi roke so pomembne pri pravilnem plavanju.
Otroci v tretji skupini, ki smo  prvi dan naredili le nekaj zamahov, sedaj preplavamo že polovico 25 m bazena, nekateri celo celega.
Otroci v četrti skupini, ki smo prvi dan preplavali že cel 25 m bazen, pa pridno popravljamo tehniko rok in nog prsnega plavanja.
Vsi pa se vsak dan veselimo zadnjega dela ure, ko nam učitelji plavanja pripravijo poligon, vodne štafetne igre in še kaj. Takrat se zabava zares prične.

Da pa se boste prepričali kako uživamo, si v galeriji poglejte fotografije.

Zapisali:
Metka Cigale in Marjana Klemenčič