Hitre povezave

Tehniški dan

Mentorji iz Tehniškega muzeja iz Bistre so 31. januarja 2011 v okviru tehniškega dne učence sedmih razredov vodili skozi praktične delavnice.

Učenke in učenci so izdelovali letalo iz  deprona, naučili so se nitne grafike, izdelali dodekaeder in se preizkusili v znanju iz Eko-kviza. Mnenja o tem, katera delavnica je bila najboljša, so bila deljena, vsi učenci pa so si bili enotni, da so preživeli  deloven in uspešen tehniški dan.

Ta dan je potekal tehniški dan tudi za 8. razrede. Tokrat smo obiskali Elektrotehniško-računalniška strokovno šolo in gimnazijo Ljubjana, na Vegovi 4 v Ljubljani.  Učenke in učenci se v naslednjem šolskem letu odločajo o poklicih in tako so se lahko zelo dobro seznanili s poklici in izobraževanjem na tej šoli.

Poleg ogleda šole in učilnic strokovnih predmetov, so učenke in učenci s pomočjo dijakov in profesorjev  šole  izdelali elektronski utripalnik. V pripravljeno tiskano vezje so vstavljali elektronske elemente in jih spajkali. Z novimi spoznanji in znanji smo se odpravili  nazaj proti šoli. 

Vodja  tehniškega dne A. Milek