Hitre povezave

Območni otroški parlament v Kranjski Gori

V četrtek, 3. 2. 2011, je v počitniškem domu Vila v Kranjski Gori potekal Območni otroški parlament. Letošnja tema parlamenta je Vpliv družbe in medijev na oblikovanje mladostnika. Pri razpravi je sodelovalo skupno 13 ljubljanskih osnovnih šol (Moste – Polje).

Na naši šoli so se že od oktobra odvijala srečanja članov šolskega parlamenta, od 2. do  9. razreda. Vsi so predstavili svoja pozitivna in negativna stališča o tem, kako mediji in družba vpliva na njih. Za Območni otroški parlament so učenke 8. in 9. razreda pripravile igrico (skeč) na omenjeno temo. Igrico si lahko ogledate na YouTube in spoznate, kako so mediji vpleteni v življenje najstnikov. Svoja mnenja, predloge za izboljšanje in skeč so suvereno in odločno zastopale Saida Čehić, Lejla Kovačevič, Anja Babnik in Lara Grošelj.

Sredi vroče debate v Vili sta se v popoldanskem času udeležencem pridružila tudi novinarja časopisne hiše Dnevnik. Učenci so jima zastavljali provokativna vprašanja, na katera sta z veseljem odgovarjala. V treh skupinah so učenci napisali prispevke o vplivu družbe, medijev in interneta na njihovo življenje. Prispevki bodo objavljeni v Nedeljskem dnevniku.

Prijetno druženje in vročo debato v počitniškem domu Vila so organizatorji (ZPM Moste Polje) začinili tudi z dobro hrano, za konec so nas presenetili z zelo dobro pico. Polni novih spoznanj, vtisov in idej smo se pozno popoldne odpravili nazaj proti Ljubljani.

Mentorici Karmen Vergolin in Sabina Kirm