Hitre povezave

Oli odhaja na počitnice

Oli se je v maju poslovil od učencev podružnične šole in od učencev matične šole. Zadnji obisk na PŠ je bil v športnem duhu, saj je Oli prevzel vlogo trenerja in učence prvega razreda ogreval ter jih vodil čez poligon. S seboj je pripeljal dva prijatelja, ki sta še pripravnika. Tudi ta dva sta nalogo več kot odlično opravila. Ležala sta v senčki in poslušala zgodbice. Najlepša zgodbica tega dne je bila zgodbica iz domišljije učencev. Vsak je zgodbi dodal svoj »element«.

Nekega sončnega dne se je po mestu sprehajal kuža, poln energije. Njegovo ime je bilo Pikolov. Bil je bel in imej je rjave lise. Nenadoma mu je pod noge prineslo črne dlake. Bile so povsod. Pikolov jim je sledil in prišel do črnega psa. Igrala sta se, nato pa sta se odločila, da gresta na sprehod. Pikolov je zagledal možakarja. Zdelo se mu je, da ga pozna. Začel je lajati in skakati. Ko je skočil na moža, si je ta zlomil nogo. Pikolov je moral v poboljševalnico za pse. Tam je preležal dneve in noči. Od žalosti se mu ni ljubilo upoštevati ukazov. Nekoč ga je obiskal prijatelj, črni pes, in ga spodbudil, da naj uboga, kar mu naročijo. Njegovo vedenje se je kmalu popravilo in spoznali so, da je Pikolov dober pes. Kmalu so ga izpustili.

Na matični šoli smo se na slovo pripravljali že predhodno petkovo popoldne, ko smo pekli pasje piškote, pletli pravo pasjo igračo in zgibali darilne vrečke za piškote. Oli je za zadnjo uro ponovno izbral pouk angleščine, tokrat v 4. a razredu. Dokazal je, da razume slovensko in angleško. Učenec Riwen pa ga je preizkusil tudi s kitajskim ukazom: »SEDI!« In Oli je kot pravi poliglot, položil svojo zadnjico na tla. Tudi na matično šolo je pripeljal prijatelja, ki se še le pripravlja, da bo postal pravi terapevtski pes. Njegova naloga je bila, da učencem predstavi svoje šolanje in delo ter jih nagradi s številnimi triki, ki jih zna. Učenci so bili navdušeni!

Maruša Matelič in Andreja Butolo, učiteljici DSP

 

Oli odhaja na počitnice
Oli odhaja na počitnice
Oli odhaja na počitnice
Oli odhaja na počitnice
Oli odhaja na počitnice
Oli odhaja na počitnice
Oli odhaja na počitnice