Hitre povezave

Petkove delavnice 2019

Danes, 15. 11., je tradicionalni slovenski zajtrk. Spomni nas na pomembnost zdrave prehrane za kvalitetnejše življenje. Ni pa prehrana edina, ki vpliva na kvaliteto življenja. Za to je potrebnih kar nekaj stvari. Poleg odnosov z vrstniki je pomembno tudi redno gibanje, različni konjički, igra, sprostitev in seveda pomoč najbližjemu. S tem gradimo osebnost, krepimo samozavest in različne veščine.

 

Tudi zato vsako leto v podaljšanem bivanju pripravimo petkove delavnice, kjer imamo poudarek prav na teh veščinah, ki prispevajo k razvoju kvalitetnejšega življenja. Letos v različnih skupinah spoznavajo kako lahko priskočijo na pomoč (osnove prve pomoči), kako se razgibati, tudi če ni veliko prostora (športne igre v razredu), kako se sprostiti po napornem dnevu (sprostitvena urica z masažo), kako je slišati drug tuj jezik (nemščina) in kako pomembna je domišljijska igra, ki bi morala nadomestiti vsak računalnik in pametni telefon (lego ura).

 

Vsako leto imamo zelo dober odziv in zato vztrajamo kljub poplavi interesnih dejavnosti. Upamo, da s tem tudi mi dodamo kakšen kamenček h kvalitetnejšemu življenju zdaj in v bodoče.

 

 

Aktiv podaljšanega bivanja