Hitre povezave

Projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo 2018

Na naši šoli že tradicionalno poteka projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo. Letos smo ga izvedli v mesecu maju. Gostili smo izseljenske otroke, ki so vključeni v Društvo Slovencev Lipa in učence OŠ Branka Ćopića iz Prijedora (BIH).

 K nam smo povabili 12 učencev, z namenom, da bi ostali v stiku s slovenskim jezikom ter jih spodbudili tudi k nadaljnjemu izobraževanju in učenju slovenskega jezika. Pri bogatenju besedišča jih je spodbujalo 8 naših učencev. Skupaj so se družili in zabavali na športni dejavnosti  WOOP in obisku Živalskega vrta. Prijetno druženje smo zaključili v veselem vzdušju in sproščeno zapeli pesem Šuštarski most.  Naše sodelovanje bomo v prihodnosti nadgradili s povratnim obiskom v Prijedor.

 


 

OBISKALI SO NAS UČENCI IZ PRIJEDORA

8. in 9. maja so nas obiskali učenci Društva Slovencev Lipa in OŠ Branka Ćopića iz Prijedora.

Sprejeli smo jih v knjižnici, kjer smo se najprej predstavili domačini, nato pa še gostje. Skupaj smo odšli na kosilo, kjer smo se naprej družili in spoznavali. Po kosilu smo se z avtobusom odpeljali v športni center WOOP. Razdelili smo se v dve skupini in vsaka skupina je imela svojega animatorja, ki sta nam predstavila pravila. Skupaj smo se ogreli in sledila je zabava. Med samo zabavo smo z učenci iz Prijedora klepetali in ugotavljali razlike med našo in njihovo šolo. Mislim, da smo lahko zadovoljni, da imamo takšno šolo, kot je naša. Po skakanju smo se posladkali s sladoledom in odpravili nazaj v šolo. V šoli nas je že čakala večerja in trebuščke smo napolnili z okusnim obrokom. Dan smo zaključili z ugotovitvijo, da smo se skupaj lepo zabavali in prijetno družili. Za konec smo zapeli pesem Šuštarski most.

Naslednji dan so se učenci iz Prijedora pridružili učencem 7. razreda in skupaj smo odšli na ogled Živalskega vrta. Najprej nam je vodička posredovala informacije o posameznih živalih in predstavila golobico ter kraljevega pitona. Nekateri so se bali pitona, drugi pa smo ga pogladili po koži in si ga celo obesili okoli vratu. Po uvodnem delu smo si ogledovali ostale živali in reševali učne liste. Naši gostje so nas ves čas spremljali. Tako smo se družili in se skupaj naučili kaj novega. Vsem je bilo zelo zanimivo in posebno doživetje hranjenje morskega leva. Po opravljenih zadolžitvah smo se vrnili nazaj v šolo.

Po skupnem kosilu smo se od učencev poslovili, jih pospremili na avtobus, jim zaželeli srečno pot in si obljubili, da ohranimo prijateljske stike.

V teh dveh dneh smo se z učenci iz Prijedora zabavali in sklenili veliko novih prijateljstev. Zelo se že veseliva naslednjega šolskega leta, ko jim bomo vrnili prijateljski obisk.

Tamara Prodan, 7. b Elma Mehmedović, 8. a

 

Projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo  2018
Projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo  2018
Projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo  2018