Skoči na glavno vsebino

Simbioza giba 2023

Tudi letošnji maj je v znamenju projekta Simbioza giba. Temu projektu se naša šola tradicionalno pridružuje že od njegovega začetka. Namenjen je medgeneracijskemu druženju ob gibanju in športu.

V ponedeljek 15. 5. 2023 smo povabili v našo skromno telovadnico stare starše učencev prvega triletja centralne šole in na ta način otvorili letošnje dogajanje Simbioze giba. Odzvalo se je okrog 40 babic, dedkov, očkov, mamic, pa tudi kakšen mlajši bratec in sestrica sta se jim pridružila. Pod vodstvom učiteljice Biserke Novak in Andreja Zrimška smo se najprej ogreli z žogami, nato pa telovadili in čarali ob pravljici, plesali, si izmenjevali pozitivne misli, se zabavali z lutkami, si postavljali razne gibalne izzive in še bi se kaj našlo. Za konec smo se še malo pomasirali, da smo si dobro povrnili moči, pa nas je v jedilnici čakala še limonada.

Urica medgeneracijskega gibanja je minila kot bi mignil. Malo utrujenosti in veliko dobre volje sta bili skupni lastnosti vseh udeležencev. Projekt Simbioza giba se bo ta teden nadaljeval še na podružnični šoli Hrušica, zato novice na to temo še sledijo.