Skoči na glavno vsebino

Digital media literacy: Essential skills for the digital age – 1. DAN IZOBRAŽEVANJA

Moi!

Današnji dan sva učiteljici v Europass Teacher Academy Helsinki pričeli z izobraževanjem. Spoznali sva nekaj finskih besed, predvsem pa sošolce, ki prihajajo kar iz 4 držav – Hrvaške, Češke, Nemčije in Grčije.

Dan smo pričeli s spoznavanjem en drugega in predstavitvami šol. Izobraževanje smo nadaljevali z raziskovanjem centra Helsinkov, pri čemer smo uporabljali aplikacijo Gooschase.

V aplikaciji smo imeli misije, za katere smo prejeli določeno število točk, če smo jih uspešno opravili. Ob tem, ko smo nalogo oddali, so jo lahko videli tudi naši sošolci in predavateljici Pui in Mia. Z njunih strani smo prejemali tudi sprotne povratne informacije in spodbude. Par minut pred koncem naloge nas je Pui na končanje opozorila in odpravili smo se nazaj proti šoli. Iza je bila v najhitrejši skupini, ki je za hitrost prejela dodatne točke, Karmen pa v skupini, ki si je zadala, da opravi vse izzive. Ostala sta jim dva, pa vendar so za nekaj točk zmagali.

V popoldanskem času smo imeli voden ogled po Helsinkih, si ogledali glavne znamenitosti in konkretno občutili mrzlo finsko podnebje.

Moi, Moi!