V tem tednu obeležujemo teden slovenske hrane. Na šolskem jedilniku so tradicionalne slovenske jedi označene z zeleno.
V petek, 17. 11. 2023 je dan slovenske hrane in že 13. Tradicionalni slovenski zajtrk.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit.
Letos obeležujemo mednarodno leto prosa.
![](https://os-bozidarjajakca.si/files/2023/11/mednarodno-leto-prosa-768x481-3.jpg)
Tradicionalnem slovenskem zajtrku in spremljevalni dejavnosti bo namenjena 1. šolska ura.
Učencem bomo za zajtrk ponudili živila slovenskega porekla: bio črni kruh, bio maslo, bio mleko, med in jabolko.
V šoli bo pripravljena tudi razstava »od zrna do kruh«.
![](https://os-bozidarjajakca.si/files/2023/11/Posnetek-zaslona-2023-11-10-112521-1-1024x652.png)