Skoči na glavno vsebino

Knjižne čajanke v knjižnici

V mesecu novembru smo začeli v knjižnici pripravljati bralne čajanke. Potekajo vsak torek od 7. 30 do 8. 20 ure. Namenjene so vsem bralcem, ljubiteljem knjig in tistim, ki si želijo dobre družbe ob dišečem čaju in piškotih. Knjižna čajanka je namenjena tudi opravljanju bralne značke na malce drugačen način. Učenci od 6. do 9. razreda se po dogovoru z učiteljico in knjižničarko, dogovorijo za opravljanje bralne značke na poseben način.

4. Knjižno čajanko smo namenili posebni knjigi z naslovom Kjer veter spi, pisatelja Damjana Šinigoja. Knjiga je prejela kar tri knjižne nagrade za najboljšo mladinsko leposlovje Desetnico, Večernico in Zlato hruško. Pisatelj in poklicni jamar Damjan Šinigoj bralcem predstavi jamski svet, kjer se odvija zgodba dveh najstnikov Blaža in Irene. Blaž jamarski pripravnik in Irena nepremišljeno dekle, ki spodbudi Blaža, da se skupaj odpravita v jamo namesto na bazen. Zgodba se zaplete z odkritjem sodčkov z neznano strupeno snovjo, s podorom rova, saj glavna junaka ostaneta ujeta v jami. Pisatelj nam slikovito in napeto opiše reševalno akcijo in tudi kako sta sama iskala načine, da se rešita podzemnega sveta.

Prijetna bralna čajanka je za nami in se že veselimo naslednjih. V naslednjem tednu prebiramo in se pogovarjamo o bolj zimskih in prazničnih knjigah.

Komaj čakam, da predstavite svojo in nas popeljete v čarobni pravljični svet.

Knjižničarka Sabina Kirm