Skoči na glavno vsebino

Športni dan Šolar na smuči 

Tek na smučeh je šport, ki ga imamo na naši šoli zelo radi, vendar prave zime v naši okolici že nekaj let ne uspemo priklicati. Zato smo se letos prvič priključili projektu Šolar na smuči, ki ga za slovenske tretješolce organizira Zavod za šport RS Planica.

Majčkeno smo bili še zaspani, ko smo se že pred pol osmo odpeljali izpred šole proti Planici. Težko bi rekli, da gremo na zimski športni dan, saj je bila vsa pokrajina zelena. Sneg smo našli šele v Planici, kjer nas je čakal lepo pripravljen poligon za tek na smučeh. Tam so nas sprejeli štirje prijazni trenerji teka na smučeh, ki so nam razdelili opremo – smučarske čevlje in smuči. Sledilo je spoznavanje z opremo, preproste drsalne naloge in igre, pa padanje in pobiranje in vse ostalo kar sodi k teku na smučeh. Do malice smo vsi učenci dodobra osvojili tehniko teka v klasičnem koraku. Po malici smo dobili še palice in pripravljeni smo bili na sprehod po tekaških poteh po Planici.

Dan je minil kot bi mignil. Utrujeni in prepoteni ter od sončke in svežega zraka rdečelični, a vsi do zadnjega zelo zadovoljni, smo se morali zahvaliti trenerjem za nepozabno športno doživetje.

Planica, še se vidimo!

Tretješolci OŠ Božidarja Jakca