Skoči na glavno vsebino

Tabor za nadarjene učence – drugi dan

Danes je bil pred nami pester dan zanimivih aktivnosti.

Dan smo začeli s postavljanjem sončnega kolektorja, s katerim smo se naučili, kako deluje sončna celica in kako lahko izkoriščamo sončno energijo za segrevanje vode. S skupnimi močmi smo sestavili delujoč sončni kolektor, kar je bil odličen uvod v temo trajnostne energije.

Nadaljevali smo z izdelovanjem stop motion igrice na temo podnebnih sprememb. Razmišljali smo o okoljskih izzivih in rešitvah ter s pomočjo ustvarjalne animacije predstavili svoje ideje. Vsaka skupina je izdelala kratko animacijo, ki je opozorila na pomen varovanja okolja in trajnostnega načina življenja. Naše izdelke bomo objavili na šolsko spletno stran v kratkem.

Po kosilu smo se podali na raziskovanje Bele krajine, kjer smo spoznavali njene naravne lepote in kulturne običaje. Nato smo se razdelili v dve skupini – ena skupina je imela ustvarjalno delavnico, kjer smo izdelovali pisanice. Druga skupina pa se je najprej naučila osnov Cezarjeve šifre, tehnike kodiranja sporočil. Nato smo s pridobljenim znanjem reševali izzive in dešifrirali namige, ki so nas vodili do skritega zaklada. Naša vztrajnost, logično razmišljanje in timsko delo so nas na koncu pripeljali do uspeha!

Po vseh teh aktivnostih nam še ni zmanjkalo energije, zato smo jo izkoristili za prosto igro. Ugotovili smo, da nam domišljije in kreativnost ne manjka.

Dan smo zaključili s kurjenjem ognja in uživali v prijetnem vzdušju.

Prijetno utrujeni se že veselimo jutrišnjih dogodivščin.