Skoči na glavno vsebino

Dnevi ogroženih živalskih vrst

Učenci 1. B razreda smo del pouka namenili tudi premisleku o spremembah, ki se dogajajo na svetu. Res je, da na veliko reči nimamo vpliva, sploh ne mali otroci, a vseeno je prav, da se zavedamo, da vsa naša dejanja puščajo sledi in soustvarjajo skupno prihodnost.

Planet si delimo z drugimi živimi bitji. In le s sobivanjem lahko ohranimo vse živalske in rastlinske vrste. Vsaka je pomembna. A nekatere so vseeno ogrožene. Si predstavljate, da si bi lahko v prihodnosti otroci ogledovali tigre, slone, nosoroge, orangutane, pande, leve, mačje pande in mnoge druge živali … le na slikah?

Razmislek o tem, da so mnoge vrste ogrožene in da nekatere celo izumirajo, je nujno potreben. Ne le med nami, ampak tudi med tistimi, ki poleg največjega vpliva nosijo tudi največjo odgovornost.

Mi smo ogrožene živali narisali s kredo na steno, ki jo opazujemo skozi okna svoje učilnice. V opomin in tudi okras. Vse skupaj smo fotografirali in poslali na natečaj. Torej smo združili risanje na prostem in hkrati poslali prispevek na natečaj Dnevi ogroženih vrst. Prijetno s koristnim.

Nadja Korelc in Irena Koudela