Skoči na glavno vsebino

Mladi zmaji v oktobru

Pri Mladih zmajih Golovec so pripravili poln in zanimiv jesenski program, ki si ga lahko ogledate spodaj. 🔥🐲🧡

Čuječi mozaik
Vabljeni na brezplačni dogodek Čuječi mozaik, ki bo potekal 25.–27. oktobra 2024 v Ljubljani v ČMC Golovec na Pesarski cesti 14, namenjen mladim od 15 do 29 let.  Odvijale se bodo delavnice plesa, joge, meditacije, zvočna kopel, likovno ustvarjanje, bralni krožek, improvizacijo, samomasažo in še kaj se bo našlo. Dogodek organizira ekipa mladih nadobudnežev s ciljem, da se generacije mladih seznanijo s čuječnostjo, se opremijo z orodji za lažje spoprijemanje s stresom, povezovanje s sabo in notranjim mirom, ter da skupaj z majhnimi koraki utiramo pot v smeri lepše in boljše prihodnosti.
Prijavi se na: forms.gle/S9MKsqbyYWrK2VkB8

Tečaj šivanja pri Belem cvirnu,  28.30. oktober 2024, Mladi zmaji Golovec
Na 3-dnevnem tečaju šivanja vas bodo izkušeni mladi prostovoljci naučili osnov šivanja s šivalnim strojem. Sami boste oblikovali svoj pulover (ali majico) ter naredili čisto svoj kroj. Modnega oblikovanja vas bo naučila diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil. Skupaj bomo šli v trgovino z blagom, kjer si boste udeleženci sami izbrali blago za svoj projekt. Tretji dan boste domov odšli s svojim unikatnim puloverjem. Če nam bo ostalo kaj časa, boste svoje znanje šivanja nadgradili do te mere, da boste znali tudi popravljati strgana oblačila. Ob koncu tečaja bomo priredili modno revijo, na katero boste lahko povabili vaše prijatelje, starše, sorodnike in uživali v prazničnih jesenskih dobrotah. Potrebna je prijava: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfS78AcORS8QUCEHRjIUHTsye1TBeBf5wFpt2oGZr3ROm1FSw/viewform 

Noč mladinskih centrov 

petek, 18. 10. od 18.00 do 21.00 bo pri Mladih zmajih Golovec potekala Noč mladinskih centrov. Spoznali bomo različne miselne in fizične športe, in spoznali pristop do priprave zdravih energijskih prigrizkov. Spoznali bomo baseball, boks, VR in možganski fitnes. Vabljeni! 

Ključne stvari, ki te jih šola ne nauči

V okviru projekta 10 ključnih stvari, Socialna akademija in Zavod Zvezde so blizu, izvajamo delavnice namenjene mladim, da skozi določene izzive poiščejo ključe do znanj, ki jih ne uspemo pridobiti v šoli. Osredotočamo se na duševno zdravje, čuječnost, šport in vse, kar je v povezavi z lastnim dobrim počutjem. V prostorih Četrtnega mladinskega centra Mladi zmaji Golovec bomo vsak torek v oktobru, med 14.00 in 15.30, izvedli delavnice s pomočjo naših pogovornih kartic. Dotikali se bomo raznolikih tem in le-te prilagajali sodelujočim.

Grafitti session 

Ob petkih, od 13.00 do 16.00 bodo pri Mladih zmajih Golovec od sredine oktobra naprej potekale delavnice Grafitti session. Najprej bomo zasnovali motive in se spoznali z likovnimi tehnikami in izdelavo šablon, potem pa bomo naše ideje in znanja uporabili v praksi. 

Delavnice za mlade Povezujemo Štepanjsko 

V okviru pobude Povezujemo Štepanjsko bomo ob četrtkih od 16.00 preko različnih aktivnosti raziskovali, kako lahko mladi podpremo lokalno skupnost s svojimi pobudami in ustvarjamo lepšo skupnost. 

VR Open 

Pri Mladih zmajih Golovec je VR open z vstopom v novo študijsko leto ponovno v polnem zagonu! Pi namestitvi iger vam bo od oktobra naprej pomagala študentka Anja. VR Open poteka vsak petek od 15.00 do 18.00 in vsako soboto od 14.00 do 17.00. Igra se projicira na steno, zato jo lahko spremljajo tudi drugi obiskovalci. V VR sobi lahko igrate zabavne igre, kot so Beat Saber, s kajakom obiščete turkizne vode, ali z Google Earth raziskujete vse kotičke sveta. Če pa bi želeli VR okolje uporabljati za raznolike raziskovalne in ustvarjalne projekte, vabljeni k obisku in z veseljem vas bomo podprli!