Hitre povezave

24. 4. - DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

 

Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Proč mečemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.

Letos bomo zato 24. aprila prvič obeležili Slovenski dan brez zavržene hrane. Z njim želimo slehernega posameznika spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti uporabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni.

Pobudi se lahko pridruži vsak, ki je predan zmanjševanju obremenitev našega planeta, ne glede na to, ali gre za posameznika, ustanovo, podjetje ali drugo organizacijo. Z učinkovitim ukrepanjem lahko postanemo zgled in navdih za ljudi po svetu. To so cilji Lidlovega programa »boljši svet«, ki ga izvaja skupaj s programom Ekošola.

Zavezo so podpisali učenci 3. c razreda. Pridružite se ji tudi VI!

Na spodnji povezavi si preberite pobudo in podpišite zavezo:

https://www.boljsi-svet.si/hrana-ni-za-tjavendan/dan-brez-zavrzene-hrane/?gclid=Cj0KCQjwvYSEBhDjARIsAJMn0liCMAlKJK1LViKNJv7HQhWfsOHMxwmiasmzht2jDOSXislb4cAWj5QaAgFoEALw_wcB

Boljši svet je v naših rokah!

Učenci 3. c, učiteljice Simona I.M., Helena B. in Meta P.