Hitre povezave

Arhiv novic 2014/2015

13. July 2015

Zaključili smo še eno uspešno šolsko leto in si zaslužili počitnice. Preživite jih lepo in brezskrbno.  Naj vas povsod spremlja sreča.

...

03. July 2015

Na naši šoli že nekaj let poteka projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo. Cilj projekta je zbrati čim več knjig in vsako leto oskrbeti eno šolsko knjižnico v zamejstvu s knjigami v slovenskem jeziku. Tako smo leta 2013 zbrali knjige za slovensko društvo iz Bosne in Hercegovine. V aprilu smo gostili Društvo Slovencev Lipa iz...

25. junij 2015

Meseca maja nam je pod roke prišel razpis Cityparka - Citypark bo obnovil osnovno šolo. Učiteljice na PŠ Hrušica smo se spogledale in ni bilo potrebno veliko besed. To je to, kar potrebujemo. S pomočjo Stand up prireditve, pod pokroviteljstvom Teškyja, smo do takrat zbrali malo čez 2000€, kar za prepotrebno prenovo igrišča ni bilo...

20. junij 2015

Naše učence naravoslovje zelo zanima. V velikem številu so se udeleževali Kresničkinih delavnic in temu primerno so bili danes tudi nagrajeni. Izmed dvestotih šol, je bila naša šola ena izmed desetih, ki so jo izbrali in obiskali študentje Pedagoške fakultete in nam predstavili nekaj zelo zanimivih poskusov.

Naslednje leto se delavnice iz...

12. junij 2015

V četrtek, 11. 6. 2015, je bilo ljubljansko prvenstvo v orodni gimnastiki. Na tekmi so nastopile tri naše učenke in en učenec. Osvojili so dve bronasti kolajni, in sicer Ema Mikeln in Blaž Šipoš Mehle. S tem tekmovanjem so se zaključila gimnastična tekmovanja v letošnjem šolskem letu in se že veselimo novih gimnastičnih izzivov v prihodnji sezoni.

...

12. junij 2015

V torek, 9.6.2015, je bilo na kodeljevem državno prvenstvo v akvatlonu. Tudi tukaj so se naši učenci izkazali, saj je Daniel Mačešić Šulterer postal vice državni prvak. Nastopili so še Naj Senica, Domen Bratun in Rok Seljak.

Čestitamo.

11. junij 2015

Nemalo ur smo učenci in učitelji s tehničnim osebjem vložili v načrtovanje in postavitev našega vrta. Zadnja naša pridobitev so mlade sadike dreves, ribeza in kivija. Ker od postavitve pergole za naš kivi ni minilo niti deset dni, naš zelo žalosti, da je pergola že utrpela poškodbe.

Res žalostno, da nas mora skrbeti, ali bo naš vrt sploh...

10. junij 2015

Prejšnji četrtek je v Kopru potekal Festival športa in hkrati tudi zaključek nekaterih športnih tekmovanj. Na naši šoli smo to izkoristili in se odpeljali v Koper s polnim avtobusom športnikov, ki so v tem letu uspešno zastopali šolo na športnih tekmovanjih. Imeli smo se čudovito. Spodbujali naše finaliste, vmes pa še...