Hitre povezave

Šolski plesni festival

V torek, 9. aprila 2013, smo imeli že osmo leto zapored šolski plesni festival. Sodelovalo je zelo veliko učencev od 1. do 9. razreda. Šolski plesni festival poteka v organizaciji športnega pedagoga Primoža Pintariča, na tekmovanje pa sta jih pridno pripravljali Metka Cigale in zunanja sodelavka Anja Štrukelj. Na prireditvi se nam je predstavila tudi plesna šola Tina, s katero zelo dobro sodelujemo. Da je tekmovanje potekalo v najlepšem redu, so skrbele učenke naše šole – Daša Duc kot povezovalka programa, Tia Pungerčar, Tinkara Smrekar in Kaja Vrakelja Ljuboja so seštevale rezultate ter Maja Sladič, ki je napisala priznanja – in priznane sodnice Maja Trček, Tina Bedenik Schmautz in Ana Bratina. 

Veseli nas, da je med sodelujočimi prisotnih čedalje več predstavnikov moškega spola, za dekleta pa »itak« velja, da rada pokažejo svoje plesno znanje. Veseli smo prav tako množičnega obiska prireditve s strani staršev in učencev naše šole. Plesalci so tekmovali v treh starostnih kategorijah, od 1. do 3. razreda (35 nastopajočih), od 4. do 6. razreda (15 nastopajočih) in zadnja kategorija od 7. do 9. razreda (7 nastopajočih), prav  vsi pa so morali pokazati kar nekaj plesnega znanja v hip-hopu, popu in latinu. Najmlajši so zaključili s tekmovanjem na šolskem nivoju,  šest najboljših iz drugih dveh kategorij bo svoje plesno znanje še preizkušalo na področnem prvenstvu, ki bo tudi tokrat na OŠ Sostro, in sicer 17. aprila.

  • V kategoriji 1.–3. razreda je bil vrstni red v finalu od 1. do 8. mesta sledeč:

Naja Maglič, Nika Maglič, Lan Kmetec, Eva Vnučec, Živa Jančar Bauman, Kaja Nemanič, Anja Pečenik in Ema Mikeln,

  • 4.–6. razred:

Amelija Kmetec, Serena Li Hui Zheng, Sinja Jenič Plevnik, Matevž Lampič, Lejla Selimovska , Larisa Dželadini, Lana Kurent in Melisa Kljajić,

  • 7.–9. razred:

Indira Salešević, Ajla Jašarević, Amina NIkočević, Katarina Geč, Julija Marter, Aleksandra Lazić in Urška Horvat.

Ponovno lahko rečemo: »Bravo za naše plesalce in le tako naprej!«

Primož Pintarič