Hitre povezave

Športne novice, januar 2013

Že kar nekaj časa se nismo oglasili s športnimi novicami, zato popravljamo napako. Konec decembra so svoja tekmovanja zaključili starejši dečki v odbojki. V svoji  predtekmovalni skupini so z malo nesreče za las  zgrešili prvo ligo, nato pa v drugi dosegli 2. mesto. Pod vodstvom učitelja Primoža so šolo zastopali devetošolci: David Dedić, Žiga Vehovec, Arin Torić, osmošolci – Luka Dedić, Andrej Đukić , Dejan Jović, Aljoša Prokofjev Lampe, Nenad Mitrevski, Dušan Lalić ter sedmošolca Urh Resman in Matic Ković.
Na žalost so v polfinalu 1. lige svoj zmagovalni niz končali naši starejši nogometaši. Očitno jim je daljši premor po jesenskem delu tekmovanja vzel »krila«. Za uvrstitev na državno prvenstvo so potrebovali le eno zmago v dveh tekmah, vendar so  izgubili obe in tako dosegli 5. mesto v Ljubljani.
Prvo športno tekmovanje v letošnjem letu je bilo v dvoranski atletiki, kjer tekmujejo učenci 4. in 5. razreda v dveh disciplinah (tek 60m in skok v daljino), 6. in 7. razred pa v treh, oziroma še v skoku v višino.
Pri naj mlajših je v posamičnem delu tekmovanja v skoku v daljino prvo  mesto osvojila Zala Resman, v finale teka na 60 m sta se uvrstila Dragan Vidović in Karin Kužnik. V ekipnem delu so naša naj mlajša dekleta osvojila 2. mesto, fantje pa so bili tretji.  Tudi v kategoriji 6. in 7. razredov so naši učenci dosegli lepe uvrstitve. Na najvišjo stopničko sta v skoku v daljino stopila Erika Pust in Urh Resman, 2. mesto sta dosegla Kaja Vrakelja Ljuboja, v teku na 60 m ter Uroš Nikolić v skoku v višino. V ekipnem tekmovanju so fantje osvojili 4. mesto, dekleta pa so bila druga.
Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Timinga: www.timingljubljana.si/, pod rubriko dvoranska atletika, skupina C.
Vsem učencem za dosežene športne rezultate čestitamo!
Na finalno tekmovanje v dvoranski atletiki so se uvrstili: UROŠ NIKOLIĆ - višina, URH RESMAN - daljina, KARIN KUŽNIK - 60 m, ERIKA PUST - daljina, ZALA RESMAN - daljina in KAJA VRAKELJA LJUBOJA - 60 m. Tekmovanje bo v torek, 22. januarja 2013.

Darja Borovšek