Hitre povezave

Športne novice, junij 2013

V juniju se zaključujejo športna tekmovanja v vseh kategorijah na dveh množičnih prireditvah. 
Na Festivalu športa mladih v Kopru smo imeli predstavnike na finalu državnega prvenstva v judu in atletiki. Zaradi objektivnih vzrokov se naši dve atletinji nista udeležili državnega tekmovanja, več kot uspešno pa so našo šolo predstavljali judoisti: Aljoša Prokofjev Lampe, Luka Dedić, Jakob Mislej, Amar Salanović, Urh Resman, Sam Maasarani in Hana Sušnik, v različnih kategorijah. Dosegli so sledeče končne uvrstitve:

  • Aljoša  Prokofjev Lampe in Jakob Mislej - 2. mesto
  • Hana  Sušnik - 4. mesto
  • Urh Resman - 7. mesto
  • Sami Maasarani in Luka Dedić  - 9. mesto

Druga množična prireditev je bila Finale ljubljanske atletike in prvič tudi vzporedno razglasitev najboljših športnih šol mesta Ljubljane. Žal, tokrat nismo sodelovali v ekipnem delu tekmovanja, sta pa se naši dve predstavnici nežnejšega spola prvič predstavili v novih trenirkah, katere smo kupili s pomočjo denarja, ki so ga otroci zbrali na novoletnem bazarju ter z odličnima dosežkoma. Sedmošolka Erika Pust je v teku na 300 m dosegla z osebnim rekordom 8. mesto med dve leti starejšimi tekmovalkami, Daša Duc je ponovno izboljšala svoj in šolski rekord (9,38 m) v suvanju krogle in osvojila 3. mesto. Kolajno pa je prejela tudi Zala Resman v atletskem troboju za 3. mesto.
Ob dvajseti obletnici obstajanja naše šole
lahko rečemo, da smo doživljali na športnem področju vzpone in padce. V prvih letih smo z zanosom nosili ime nove šole in se izkazovali skoraj na vseh področjih. Sledil je padec zaradi nemogočih pogojev s strani organizatorja športnih tekmovanj. Vendar smo se ponovno dvignili in kar nekaj let vztrajali med najboljšimi športnimi šolami mesta Ljubljane in dvakrat zapored pristali celo na 1. mestu. Kopica razlogov je privedla do ponovnega padca pred tremi leti, ko smo zasedli šele 40. mesto. V lanskem šolskem letu smo najslabšo uvrstitev izboljšali za deset mest. Zato je ponoven vzpon med najboljših 10, točno na 5. mesto, odličen dosežek, h kateremu so pripomogli vsi, tako učenci kot učenke, od najmlajših do najstarejših.

Ponovno pa smo se izkazali tudi na nagradnih natečajih ŠOM-a, saj smo v državi osvojili 6. mesto za najboljšo spletno stran, 4. mesto za najboljše šolsko glasilo s športno tematiko in ponovno 1. mesto   za najboljšo športno fotografijo v digitalni tehniki. Priznanja in nagrade bomo prejeli 18. junija v prostorih MŠŠ.
Bravo za vse naše športnike!

Darja Borovšek