Hitre povezave

Športne novice v januarju 2012

Malo smo si privoščili zimskega spanja, zato se kar nekaj časa nismo oglasili z novostmi na športnem področju.

V novem koledarskem letu so tekmovanja začeli kot po navadi plavalci. Na žalost zaradi odsotnosti starejših deklet nismo imeli mešane štafete 8 x 25 m, s katero smo se že vrsto let uvrščali na državno prvenstvo. Zato pa so bili rezultati v posamičnem delu tekmovanja toliko bolj presenetljivi. Pri mlajših kategoriziranih učenkah je Ana Hočevar izboljšala šolski rekord, Katja se je uvrstile v finale tekmovanja na 50 m prosto prav tako z novim šolskim rekordom, Lia in Nika pa sta za las zgrešili finale. Z drugim mestom v isti disciplini nas je pri mlajših presenetil Luka Smrekar, pri starejših pa Nejc Ferle. Šolo so zastopali še Danijel in Matic pri kategoriziranih plavalcih ter Dušan, Nejc, Aljaž in David na 50 m prosto.

V namiznem tenisu smo imeli predstavnike tako pri mlajših kot pri starejših kategorijah. Pri mlajših so našo šolo zastopali: Aleksandra, Barbara, Matic, Emil, Jure, Nikola in Bojan. 

Pri starejših pa Miha, Brin in Špela, ki je postala tudi ljubljanska prvakinja v namiznemu tenisu in bo našo šolo zastopala na četrtfinalu državnega tekmovanja.     

V ekipnem delu tekmovanja so naši učenci zasedli končno 7.–8. mesto.

No, da je naša učenka Maša postala državna prvakinja v skokih na mali prožni ponjavi smo že  objavili, ne bo pa nič narobe če njej in ostalim učencem – športnikom naše šole iskreno čestitamo za dosežene rezultate.

Darja Borovšek