Hitre povezave

Športne novice v januarju 2013

V predzadnjem tednu  januarja  je bilo pestro dogajanje na športnem področju. V ponedeljek, 21.1. 2013, so s svojim tekmovanjem v skupini »C« začeli mlajši košarkarji. Ker je ena OŠ odpovedala sodelovanje, so imeli le dve tekmi. Pod vodstvom trenerja Mihe Brodnika so premagali tako vrstnike iz OŠ Sostro, kot tudi tekmovalce OŠ KD Kajuha in se uvrstili v 1. ljubljansko ligo.
V naši ekipi so nastopili: Uroš in Dejan Nikolić, Muhamed Nikočević, Urh Resman, Matic Ković in Denis Saleševič iz 7.a, Ruben Čižman, Mark Ravšl in Tine Flis iz 7.b, ter najmlajši četrtošolci Nikola Jovičević, Vid Hočevar in Matic Lakić. 

V torek je šest naših učencev sodelovalo na finalu dvoranske atletike, kjer smo imeli predstavnike v vseh treh dvoranskih disciplinah. Tako Karin Kužnik (15.), kot Kaja Vrakelja Ljuboja (5.) v finalu sta izboljšali svoj osebni rekord v teku na 60 m. Uroš Nikolić je v skoku v višino osvojil nehvaležno 4. mesto. V skoku v daljino smo imeli tri predstavnike, Urh Resman je v finalu skočil nekoliko manj kot v predtekmovanju in zasedel 9. mesto, zato pa je Zala Resman postala ljubljanska podprvakinja, njen uspeh pa je z osvojenim 3. mestom dopolnila Erika Pust.

Po zatišju v sredo sta v četrtek potekali kar dve tekmovanji. Svoje nastope v predtekmovalni skupini so zaključila naša dekleta v nogometu. Čeprav so v štirih tekmah iztržile le en remi, se je njihova igra iz tekme v tekmo izboljševala. Namreč glavnina ekipe je bila zelo mlada: šestošolka Lana, sedmošolki Erika in Kaja, osmošolke Vida, Maja, Jona in Tina ter Klara iz devetega razreda so pod vodstvom učitelja Primoža nabirale prepotrebne izkušnje za naslednje leto.

Dve dekleti ter dva mlada fanta so tekmovali na polfinalu državnega tekmovanja v skokih na mali prožni ponjavi. Maša Habič je osvojila 1. mesto, Ana  Bergant je bila 8., med starejšimi, 3. mesto je osvojil Jernej Flisar in Blaž Šipoš Mehle 5. mesto med najmlajšimi.
Na finale državnega tekmovanja v skokih na mali prožni ponjavi sta se uvrstili tako Maša kot Ana.

S tekmovanjem v petek so začela tudi mlajša dekleta v košarki. Po dolgoletnem ne nastopanju deklet v tej športni panogi bodo rosno mlade košarkarice nabirale prve tekmovalne izkušnje za naslednje leto. 

Vsem športnikom čestitamo!

Darja Borovšek