Hitre povezave

5. a v šolskem letu 2011/12

Tudi v tem šolskem letu je bilo treba pri pouku pridno delati, se učiti, pridobivati čim boljše ocene. Večkrat  je bilo to delo popestreno z raznimi dogodki in zato zanimivejše. Drugačnih oblik smo se vedno veselili.
Šolsko leto smo začeli s šolo v naravi.  Pri pouku smo bili včasih zelo delovni, včasih pa tudi ne preveč. Trudili smo se, da za nami ni ostalo preveliko razdejanje, ko  smo odšli k športni vzgoji. Včasih je bil pouk zanimivejši, ker smo lahko praktično delali. Tako smo pri naravoslovju in tehniki sami pripravili  poskuse in jih predstavili  ter razložili sošolcem.  Ob sestavljanju  konstrukcijskih zbirk smo ugotavljali delovanje mehanizmov. Učili smo se brati načrte. Izbrali smo vsak svojega in smo  izdelali preproste naprave, ki so delovale. Na tehniških dnevih  in pri likovni vzgoji smo pridno šivali, vezli in oblikovali iz mase in papirja. Tako smo  pripravili izdelke za novoletni sejem ter makete na temo Ogrožene ptice Ljubljanskega barja. Radi smo sodelovali na športnih dnevih in preverili svoje telesne sposobnosti in spretnosti.
Nekateri smo se udeležili  delavnic za nadarjene. Zanimivo pa je bilo tudi na zaključnem naravoslovnem izletu v krajinski park Iški morost.
V tem šolskem letu smo lahko opravili kolesarski izpit. Teoretičnemu  delu je  sledil preizkus spretnosti na poligonu in šele nato smo smeli s kolesom na cesto. Da moramo biti v prometu res previdni, smo se prepričali tudi med vožnjo z avtomobilčki v projektu Jumicar
Ob zaključku šolskega leta so nas obiskali mladi Poljaki, ki študirajo na Fakulteti za socialno delo. Predstavili so svojo državo in jezik.  Ker so bili pri nas tik pred začetkom prvenstva, seveda tudi brez nogometa ni šlo. Ker smo se pri družbi učili o naši zgodovini, smo lahko ugotovili, da imamo precej podobnosti s Poljsko.
V tem šolskem letu je novinarka radia Slovenija ena z nekaterimi med nami posnela dve oddaji – Dobro jutro in Violinček. Ob koncu šolskega leta smo bili povabljeni tudi na zaključek Mega kviza v knjižnico Otona Župančiča, kjer smo se lahko pogovarjali s sinom pesnika Daneta Zajca. Pravijo, da smo se dobro predstavili.
Čeprav med poukom nismo bili vedno ravno najbolj zavzeti, smo veseli, da nam je uspelo narediti marsikaj zanimivega in koristnega. Tudi nam je uspelo prejeti priznanja na šolskih tekmovanjih iz znanja in dosegati dobre rezultate na športnih tekmovanjih.

V imenu učencev razredničarka Marjanca Agrež