Hitre povezave

Atletika VAŠP, MAŠP in troboj

Za nami so še zadnja tekmovanja v atletiki. Z mešanimi občutki smo sodelovali na VAŠP-u in MAŠP-u, predvsem zaradi ekipnega dela tekmovanja. Z lahkoto smo sestavili ekipo pri obeh kategorijah fantov, no zataknilo se je pri deklicah, saj nismo imeli popolne ekipe ne pri eni, ne pri drugi starostni skupini.

Zato pa so nas kot posamezniki razveselili vsi ostali sodelujoči, saj so dosegli mnogo osebnih rekordov, dostojno zastopali šolo in po vrhu nanizali kar nekaj uvrstitev na stopničke. Pri starejših je Žiga Vehovec osvojil 3. mesto v skoku v daljino, Emil Cirikovič nas je prijetno presenetil z drugim mestom v skoku v višino, Daša Duc pa je naredila tisto, kar je pred tekmovanjem tudi obljubila. Osvojila je prvo mesto v suvanju krogle ter popravila šolski rekord, ki ga je vrsto let držala Mateja Breskvar in sedaj znaša 9,29 m. Še večje število kolajn so osvojili učenci 6. in 7. razredov. Tretji je bil Matic Kovič v teku na 600 m, Kaja Vrakelja Ljuboja z osebnim rekordom 2. mesto v sprintu in seveda naši zmagovalci: Erika Pust v teku na 300 m, Ruben Čižman v skoku v višino in naša najmlajša udeleženka, učenka 5. razreda Zala Resman, v skoku v daljino.

Medtem ko učenci od 6. do 9. razreda lahko tekmujejo samo v eni disciplini in štafeti, morajo najmlajši pokazati svoje atletske sposobnosti v treh disciplinah: teku na 60 m, skoku v daljino z zaletom in metu vortexa. Naši predstavniki v atletskem troboju so bili: Nikola Jovičević, Rok Seljak, Žiga Mehle, Jan Haznadar, Anes Huremović ter dekleta Zala Resman, Karin Kužnik, Lana Jovanović, Klara Vučko in Eva Vehovec. V obeh kategorijah smo dosegli v naši skupini ekipno 2. mesto, v posamičnem delu pa je izstopala Zala Resman, ki je v skupini C suvereno premagala vse udeleženke, med vsemi tekmovalkami ljubljanskih šol, pa je osvojila 3. mesto.

Čeprav nekoliko pozno, pa vendar le, smo dolžni čestitati za izjemen uspeh našim predstavnikom v športni gimnastiki. Maša Habič je ponovno osvojila 2. mesto v državi, tokrat v vajah na orodjih. Njen uspeh je dopolnil Blaž Šipoš Mehle, ki je tudi osvojil 2. mesto. Na tekmovanju so svoje prve izkušnje nabirali tudi četrtošolki Liza Mikeln in Ana Mislej ter učenec drugega razreda Jernej Flisar.
Na koncu naj omenimo še to, da sta se na posamično državno tekmovanje v atletiki, ki bo potekalo v Kopru v sredo, 5. junija 2013, uvrstili Daša Duc in Erika Pust. Tam pa bodo tudi naši judoisti: Aljoša, Luka, Jakob, Urh, Hana, Kristina … kajti sočasno z atletiko bodo potekali tudi zaključni boji v judu.

Vsem učencem iskreno čestitamo, tistim, ki  jih čaka še tekmovanje v Kopru, pa veliko športne sreče.

Darja Borovšek