Hitre povezave

Izlet v Lipico

Danes smo se z našimi gosti iz Prijedora (Zorana, Ivana in Emilija Šurlan, Denis Sikirić, Sonja Bijelović, Marko Kamšak ter spremljevalca Vera Vencelj in Milan Janić), učenci spremljevalci (Daša, Melisa in Adnan - 9. a, Emrah in Jan - 9. c, Ana in Vida – 8. B, Jaka – 8. c) in z učenci - zlatimi bralnimi značkarji odpravili na izlet v Lipico.
Ob 7.45 smo se zbrali pred šolo in se odpeljali proti Lipici. Ogledali smo si šolo klasičnega treninga, hleve z žrebički, pašo konj na prostem, Lipikum, plemenska žrebeta in okolico kobilarne v Lipici. Ves čas smo imeli sončno vreme, ki je samo še podkrepilo naše dobro vzdušje, veselo razpoloženja in prijeten klepet.

Popoldan smo se okrepčali s kosilom v restavraciji hotela v Lipici.
Pozno popoldan pa smo se z učenci iz Prijedora in z našimi učenci spremljevalci z največjim veseljem posedli za mize in se okrepčali s tradicionalno slovensko večerjo. Pri večerji se nam je pridružila tudi ga. ravnateljica Nataša Krajnčan, ki je z našimi gosti prijetno poklepetala in se jim zahvalila za obisk.
Velika zahvala gre kuharici Đurđi Kalender in pomočnici Ubavki Stevanović, ki sta poskrbeli, da naši želodčki niso ostali lačni. Prav vsi smo bili nad večerjo navdušeni, hrana je bila odlična. Prav tako gre zahvala vodji prehrane Meti Cedilnik, ki zelo skrbno načrtuje naše prigrizke, malice, kosila …
Pri strežbi in pospravljanju pa pridno sodelujejo naše čistilke (Nevenka, Zehida, Vesna, Marjana in Nedeljka) in tudi njim gre velika zahvala.

Jutri nas čaka še zadnji dan našega druženja. Komaj čakamo, da bo ura odbila 7.30, ko bomo nadaljevali  z odkrivanjem lepot naše čudovite Slovenije.

Romana Šarec Rojc
mentorica