Hitre povezave

Potopisno predavanje v 2.c

V mesecu februarju je naša Naja z mamico in očkom prepotovala del Indonezije. Niso potovali z agencijo, ki bi jim uredila letalski prevoz, nastanitev v hotelu, obiske turističnih znamenitost in še kaj drugega, temveč so si načrt popotovanja naredili kar sami. Izogibali so se turističnim infrastrukturam in novo deželo spoznavali v družbi domačinov, občudovali njihove tradicionalne hišice, kampirali v džungli, se vozili z lokalnimi avtobusi in tako doživeli marsikaj zanimivega. Vseskozi pa so svoje popotniške trenutke lovili v objektiv fotoaparata in kamere, Naja pa je pisala dnevnik. Odlomek iz dnevnika:

  • 13. 2. 2012

Odšli smo na 2-dnevni izlet v junglo. Z nami je šel vodič Mus. Videli smo orangutane in tako stonogo, ki se lahko spremeni v kroglo. Spali smo v šotoru. Bilo je tako trdo in mrzlo in še oči je zbolel. Celo noč nismo nič spali. Kopali smo se v reki. Bila je zelo deroča. Odneslo mi je natikač. Gugala sem se po lijani. Sredi jungle so nam skuhali zajtrk, kosilo in večerjo.

  • 19. in 20. 2. 2012

Že ob 5h zjutraj smo se zbudili in odšli na letališče. Pet ur smo čakali na letalo, dokler ga niso odpovedali. Najeli smo lokalni avtobus. Z njim smo se do noči pripeljali v Medan. Zamenjali smo avtobus in eno noč prespali na lokalnem avtobusu. Zjutraj smo se vkrcali na trajekt in se še eno uro s vozili do otoka Weh.
Utrinke in zgodbe s popotovanja sta nam Naja in njena mami predstavili v obliki potopisnega predavanja. Ura in pol je minila kot bi mignil, vsakdo izmed nas pa je postal bogatejši za izkušnjo več.

V naslednjih tednih nam bosta pripravili potopisno predavanje prav za vse učence PŠ Hrušica. Že sedaj se veselimo in se jima lepo zahvaljujemo!

Naja Grofelnik in Metka Cigale