Hitre povezave

Prvi starševski dan

Prvi starševski dan, ki ga je 21.5.2010 pripravila skupina staršev za otroke je uspel. V sodelovanju z aktivom šole, predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, Gasilskim društvom Štepanjsko naselje, študenti Fakultete za socialno delo in Skavti iz Štepanje vasi je nastal nepozaben program. Prireditev pa ne bi uspela brez pomoči podjetja Kefo (www.kefo.si), ki je prispeval denar za majice, podjetja Birografika Bori (www.birografikabori.si), ki je izdelalo čudovite plakate in Frizerskega studia Nadani (www.nadani.si), ki je poskrbel za številne pričeske otrok in odraslih.
Na prireditev se je prijavilo kar 335 učencev, njihovih bratov in sester, staršev ter starih staršev. Zaradi slabega vremena je stekel »plan B« in prireditev je potekala v šoli. Vsi udeleženci so napolnili učilnice v katerih so potekale igre in delavnice. Vsak je našel nekaj zase in se udeležil tistih aktivnosti, ki so ga zanimale. Kreativno barvanje majic je potegnilo vse generacije in nastale so čudovite slike med katerimi bomo izbrali logotip za vse naslednje starševske dni. Igre malo drugače in skavtske igre so poskrbele, da smo se naučili in zabavali na nekoliko drugačen način. Na poligonu in pri mini nogometu so se pomerili številni otroci, pa tudi starši in učitelji, ki so na koncu odigrali prav napeto nogometno tekmo. Letos so zmagali učitelji. V jedilnici je poleg druženja ob hrani in malinovcu potekal zelo zanimiv kviz Kolo sreče. Otroci in starši so v skupinah odgovarjali na vprašanja povezana z 22. majem – z naravo in biotsko raznovrstnostjo. Zmagovalci so prejeli brisače za poletne dni, vsi udeleženci in tudi navijači pa semena iz katerih bodo zrasle čudovite rože. Najbolj oblegana pa je bila učilnica Lepotilni kotiček, v kateri je Nada Čelešnik še dolgo potem, ko smo že vse pospravili urejala pričeske najbolj vztrajnim. Pred šolo so kljub kapljam potekale vodne igre. Gasilci so navdušili vse generacije otrok, ki so se za nekatere končale precej mokro. Ob zaključku hvala tudi vsem otrokom, staršem in delavcem šole, ki ste nam pomagali pospraviti in počistiti.
Ker smo pozabili poslati vabilo, se je šele na koncu udeležilo prireditve tudi sonce. Zato ga bomo naslednje leto pisno povabili, da nas spremlja cel dan na Ragby igrišču.
Že sedaj vsi vabljeni na 2. starševski dan! Do takrat pa naj živi igra in zabava!

Andreja Križnič, vodja projekta 1. starševski dan OŠ Božidarja Jakca
Nuša Lampe in Tomaž Volavšek, člana projektnega tima

Fotografije si poglejte v naši galeriji pod rubriko prireditve.