Hitre povezave

Emona se vrača 2015

Naša šola se je prijavila na natečaj Emona se vrača, ki ga je razpisal Mestni muzej v  Ljubljani. Tema natečaja je bila lutka. S profesorjem Skendrom Bajrovićem sva se odločila za izdelavo lutk v naravni velikosti in tako je pričela nastajati emonska družina. Pri profesor Bajroviću so v okviru likovnega pouka ter likovnega krožka  (Sara Germovšek 7.c, Tinkara Vaupotič 7.c, Laura Kokot 7.c, Karin Kužnik 7.c, Enja Hribernik 7.a, Neža Škulj 5. b) izdelovali lutke s posebno tehniko (lepilni trak, papirnate brisače, akril). Za podstavke lutk so dečki 5. B naredili mozaike iz odpadnih keramičnih ploščic. Medtem so deklice kreirale pasove, rimske sandale ter izbirale barve in blago za rimska oblačila. Zadnji dan pred oddajo so deklice iz 5. b (Neža Škulj, Anamarija Kastelic, Neža Šircelj) pogumno šivale oblačila in poskrbele za končni videz lutk.

Sledila je prijetna novica za vse sodelujoče ter šolo nasploh.

Ave, zmagovalci!

Z veseljem vam sporočam, da je vaša emonska družina navdušila našo žirijo, ki vas je proglasila za zmagovalce v kategoriji velikih skupinskih lutk! Iskrene čestitke vam in vsem mladim, ki so zavihali rokave.

Ekipa Muzeja v malem

Zahvala in čestitke vsem sodelujočim. Od 2. 4. 2015 bo v Mestnem muzeju možen ogled razstave vseh lutk, ki so nastale na temo Emona se vrača.

 

         Biserka Novak

Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015
Emona se vrača  2015