Hitre povezave

Sobotne delavnice za nadarjene učence

V soboto, 22.10.2011, naša šola ni samevala. Nadarjeni učenci so se zbrali na sobotnih delavnicah in nadgrajevali svoje znanje na različnih področjih na zanimiv in zabaven način. Delavnic se je udeležilo 32 nadarjenih učencev (od 66)  od  5. do  9. razreda. Sodelovali so v delavnicah iz matematike, angleščine, kemije, naravoslovja, geografije in likovne vzgoje.

Na matematični delavnici  so spoznali zlati rez, Fibonaccijevo zaporedje, reševali  zanimive in zabavne matematične naloge, risali mandale …

Angleška delavnica je bila namenjena seznanjanju s praznikom Halloween. Učenci so brali srhljive zgodbe in jih tudi sami pisali.

Učenci, ki so se udeležili delavnice iz kemije, so spoznavali naravna barvila. Izvajali so poskuse izolacije naravnih barvil, … Z dobljenimi barvami so barvali papir in tekstilne krpice.

Delavnica iz naravoslovja je bila namenjena učencem petega razreda. Tudi oni so eksperimentirali z naravnimi barvili in jih uporabili za dekorativni izgled  hrane.

O pridobivanju električne energije, o vplivu na okolje in o nadomestljivih virih energije pa so se pogovarjali na geografsko-likovni delavnici in izdelali plakate.

Učenci so na delavnicah aktivno sodelovali, ocenili so jih kot zelo zanimive, polovici učencev so se zdele tudi zahtevne, menijo da so spodbujale njihove ideje, razširjale splošno razgledanost in poglabljale njihovo znanje. Pri vseh, razen pri dveh učencih, je tema na delavnici vzbudila toliko zanimanja, da bodo iskali dodatne informacije.

V galeriji si lahko ogledate fotografije  z delavnic.

Koordinatorica za delo z nadarjenimi Vida Rožanc