Hitre povezave

Obisk članov Slavističnega društva Kredarica iz Novega Sada

Naša šola od ponedeljka, 23. 4.  do srede 25. 4., gosti učence – člane Slavističnega društva Kredarica iz Novega Sada.
Danes so si ogledali našo šolo, nad katero so bili navdušeni. Učenci 9. b (Taja Kosmos, Tija Maver, Alen Osmičević in Senaid Selimović) so jim s pomočjo plakatov, ki krasijo spodnje nadstropje naše šole, predstavili  naše glavno mesto. Aktivno so sodelovali tudi pri uri slovenščine z učenci 9. b in z učiteljico Romano Šarec Rojc. S skupinskim delom smo ponovili in se nekaj novega naučili o slovenskih književnikih, slovenskem jeziku, o Republiki Sloveniji, o tradicionalni slovenski hrani in  tradicionalnih sladicah.

Popoldanski del smo preživeli v mestu. Skupaj z vodičem smo si ogledali del Ljubljane. Z vzpenjačo smo se povzpeli na Ljubljanski grad, si ogledali obrambni stolp, kapelo, dvorišče … Ves čas so pomagali in se z učenci družili tudi naši učenci (Melisa Kadrić in Andan Bosnić iz 8. a, Taja Kosmos, Tija Maver, Alen Osmičević,  Senaid Selimović in Jure Bergant iz 9. b).
Dan smo končali z druženjem in pogovorom ob prigrizku.
Nad učenci iz Novega Sada smo zelo navdušeni. Njihovo znanje slovenščine je zelo dobro. Zaupali so nam, s čim vse se ukvarjajo v prostem času in koliko časa se učijo slovenščino. Njihove korenine segajo tudi v Slovenijo, saj je eden izmed staršev po rodu Slovenec.
Jutri, v torek 24. 4., se bomo družili na izletu po našem Primorju.

Učiteljica:
Romana Šarec Rojc, prof. slov.