Hitre povezave

Tretji in zadnji dan gostovanja učencev iz Novega Sada

Zjutraj smo se prebudili v nov dan z zavedanjem, da je to naš zadnji dan druženja z učenci in mentorjema iz Novega Sada, vendar z upanjem, da bomo lahko vrnili povratni obisk.
Tudi danes smo bili zelo aktivni. Zjutraj smo si ogledali knjižnico osnovne šole Karla Destovnika Kajuha.
Po malici smo odšli proti mestu in si z vodičem ogledali del Ljubljane, spoznali zanimiv del zgodovine Ljubljane, pomembne ustanove in še marsikaj. Z ladjico smo se popeljali po reki Ljubljanici in si Ljubljano ogledali še z drugega zornega kota. Ta je še posebej zanimiv in čudovit.

 

Sledilo je tradicionalno slovensko kosilo na šoli. Zelo smo bili navdušeni nad pripravljeno hrano in se zahvaljujemo tako obema kuharicama kot čistilkam, ki so nam pripravile in pospravile prostor, kjer smo se okrepčali.
Ogledali smo si še čudovit nastop pevskih zborov naše šole in osnovne šole Vide Pregarc. Navdušila sta nas tudi plesalca Jure Bergant in Ana Mesec.
Zvečer sva z vodjo projekta, knjižničarko Sabino Kirm, naše goste pospremili na železniško postajo, se zahvalili za obisk in jim zaželeli srečno pot.
Bilo je lepo, vendar vsega lepega je enkrat konec.

 

Še enkrat najlepša hvala vsem našim učencem spremljevalcem (Melisa, Adnan,  8.a, Alen, Jure, Senaid, Taja in Tija, 9.b), vodji projekta Sabini Kirm, spremljevalki ga. Nataliji Orlić ter posebna zahvala učencem Ivani, Isadori, Filipu, Rastku, Luki, Vuku in Srđanu ter mentorjema Silvi in Milanu.
Lepo vas je bilo spoznati in z vami preživeti te tri čudovite dneve …

Romana Šarec Rojc, prof. slov.