Hitre povezave

Naši nogometaši zopet slavili

Na igrišču OŠ Bežigrad  se je v četrtek, 11. 10. 2012, nadaljevalo tekmovanje v nogometu za starejše dečke. Naši učenci so se v 1. ligo uvrstili kot zmagovalci svoje predtekmovalne skupine brez poraza in  v tem slogu tudi nadaljevali. S tremi zasluženimi zmagami so se uvrstili v 2. krog 1. lige, torej med osem najboljših moštev v Ljubljani.
Pa gremo po vrsti: najprej so fantje igrali tekmo proti vedno zelo dobrim igralcem iz OŠ Zaloga. Oni so bili favoriti, vendar smo jih z moštveno in požrtvovalno igro uspeli premagati z rezultatom 2:1. Posebej je bil lep prvi gol, lahko rečemo tudi »evrogol«, ki ga je dosegel Emil po podaji Marka z glavo. Drugi gol pa je bil dosežen skoraj s polovice igrišča, ko je David sprožil udarec s prostega strela ob desni vratnici. Moramo reči, da je bilo kar nekaj lepih priložnosti za gol, tako na naši kot nasprotnikovi strani. Proti koncu smo sicer prejeli zadetek, vendar pa smo zmago slavili vseeno mi.
Drugo tekmo smo igrali proti OŠ F. R. Staneta. Bili so za razred slabši od vseh nastopajočih v naši skupini, tako da so na tej tekmi dobili priložnost za igranje prav vsi igralci. Na koncu se je rezultat ustavil pri končnih 7:1 za nas.
Takoj nato je sledila še ena tekma, ki je odločala o zmagovalcu te skupine, saj tudi učenci OŠ Bežigrad še niso izgubili nobene tekme. Dobro smo se pripravili na njih in odigrali ponovno eno boljših tekem v tem letu. Zelo se je izkazal naš vratar Marcel, ki je ubranil tudi 7-metrovko njihovemu najboljšemu igralcu. Na koncu smo slavili z rezultatom 4:1 in » praznovanjem« 1. mesta z veliko čokolado.

Čestitamo fantom na dobri igri in jim želimo, da bi tako tudi nadaljevali.

Primož Pintarič