Hitre povezave

Obisk v zavetišču

V soboto, 6. aprila, ko bomo imeli dan dejavnosti na temo ekologija, bodo učenci 9. b razreda obiskali zavetišče za zapuščene živali. Več o zavetišču si lahko preberete na povezavi http://zavetisce-ljubljana.si/.
Odločili smo se, da bomo s prostovoljnimi prispevki pomagali zapuščenim živalim, ki so trenutno v zavetišču. V ta namen bomo na šoli zbirali hrano za pse in mačke, rabljene ovratnice in povodce, odslužene odeje, brisače in posodice za hrano. Če imate možnost, lahko svojemu kosmatinčku kupite novo posodico za hrano ali ovratnico, njegovo staro pa podarite enemu od kužkov v zavetišču, ker oni nimajo nikogar, ki bi jim kupil novo. Zagotovo se bodo zasvetile očke vseh kosmatih kožuščkov v zavetišču, ki bodo dobili vašo konzervico ali vrečko z briketi. Če vsak od nas prispeva čisto malo, nam bodo mucki in kužki v zavetišču dolgo časa hvaležni.
Vse prispevke bomo zbirali v učilnici številka 17.

Na fotografiji je kuža Ronny, ki bo prispeval svojo staro ovratnico, povodec, več posodic za hrano in nekaj priboljškov. Če bo tudi vaš kuža prispeval kaj za zavetišče, lahko njegovo fotografijo pošljete na maja.jug@gmail.com in v foto galeriji OŠ Božidarja Jakca bomo objavili vse vaše fotografije.

Maja Jug, razredničarka 9. b