Hitre povezave

Predavanje o Afriki

V ponedeljek, 25. marca je svoje zgodbe iz Afrike z nami delila, humanitarka Jana Dular, sicer 27 letna univerzitetna diplomirana pravnica. Njeno predavanje je na naši šoli  spremljala tudi RTV Slovenija. Izsek predavanj bo viden v oddaji Infodrom, že danes, ob 18.00 uri. 
Našim sedmošolcem so se ob predavanju porodile naslednje misli.
Jana je humanitarka, ki z neomajno energijo, pomaga revnim otrokom v Afriki. Treba je ljudi naučiti veščin, da so lahko samozadostni. Povedala je lep stavek: »Če te naučim kako uloviti ribo, te nahranim za celo življenje.«
Razložila nam je da za 2 € nahrani dva otroka za en mesec. S svojimi prispevki je obnovila center za otroke s posebnimi potrebami, zgradila šolo in poučevala otroke. Z našimi prispevki bo dokončala svoj projekt. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno.
Povedala nam je, kako je ustanovila svojo ekipo Elo, ki pomaga ljudem  v stiski. Zelo zanimivo je bilo, ko je prinesla s seboj izdelke in oblačila katere nosijo tam.  Jana  odhaja v Afriko že čez 5 dni in zelo sem vesela, da je prišla in nam toliko povedala o Afriki.
Menim, da je njena pomoč zelo velika in namenjena pravim ljudem. Žalostno je, da sploh obstajajo takšna ljudstva in je prav, da jim pomagamo ter delimo svoje znanje in jih sprejmemo kot sebi enakimi.
Tam je v veliko državah povprečna mesečna plača 20 €. To pri nas nekateri porabijo za eno uro. Zelo malo je takih ljudi, kot je Jana Dular.
Všeč mi je tudi to, ker bomo otrokom v Afriki pomagali tudi mi.

Na tej povezavi si lahko ogledate prispevek:  http://www.rtvslo.si/infodrom/oddaje/162225258