Hitre povezave

Ljubljansko prvenstvo v plavanju

Čeprav so prestavili tekmovanje v plavanju iz tradicionalnega termina v januarju na konec marca, so ta dan bile vremenske razmere bolj zimske kot pomladanske. Je pa po končanem tekmovanju v naši ekipi zasijalo sonce, saj so se naši učenci odlično odrezali. Pa pojdimo po vrsti. Zaradi zmešnjav, ki jih je naredil organizator, smo s tekmovanjem začeli z več kot pol urno zamudo.

Najprej so v bazen skočili mlajši učenci: Nal, Blaž, Nik, Gašper ter dekleta Nika, Tiana, Klara in Lana. V disciplini 50 m prosto so odplavali zelo dobro, saj so vsi izboljšali osebne rekorde v tej disciplini. Sledilo je tekmovanje mlajših v disciplini 100 m mešano (prsno delfin, prsni in hrbtni kravl), kjer je že tretje leto zapored sodeloval Danijel in z osebnim rekordom zasedel 8. mesto med 33 tekmovalci.

Sledila so predtekmovanja na 50 m prosto starejših učencev. Dušan, Aljaž, David in Luka so prav tako izboljšali svoje rekorde in na veliko veselje vseh, je bil s strani Dušana popravljen tudi šolski rekord, odplaval pa je tudi najhitrejši čas predtekmovanja. S svojim plavanjem na 50 m kravl nas je presenetila Urša, ki je tako kot Dušan popravila šolski rekord pri starejših dekletih in prav tako dosegla najboljši čas, Nika in Lia pa sta plavali osebne rekorde.

Pri starejših kategoriziranih učencih smo imeli tri predstavnike. Matic in Matjaž sta pokazala veliko znanja v vseh štirih plavalnih tehnikah, sta pa malo zaostala za svojima najboljšima rezultatoma, zato pa je Ana v isti disciplini tudi popravila šolski rekord. Dve finali na 50 m sta se končali fantastično. Dušan je bil ponovno najhitrejši in postal ljubljanski prvak, Urši pa se je za las izmuznilo prvo mesto. Veselili pa smo se tudi njenega drugega mesta oziroma srebrne medalje. Kot po navadi je desert na koncu in pri plavanju so to štafetna tekmovanja. Tokrat smo imeli dve štafeti. Mlajši so nabirali izkušnje za naslednja leta, starejši, v postavi Urša, Nika, Lia, Tiana, Aljaž, Luka, David in Dušan, pa so postali ljubljanski prvaki v mešani štafeti 8 x 25 m.
Kot posameznika sta se na državno prvenstvo, ki bo 12. aprila 2013, verjetno v Ribnici, uvrstila Dušan Lalić in Urša Dimnik in kot prvo uvrščena v Ljubljani seveda  tudi mešana štafeta.

Vsem plavalcem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov na državnem tekmovanju.

Darja Borovšek