Hitre povezave

Športni dogodki, april 2013

Le prvi dan v preteklem tednu ni bilo športnega udejstvovanja naših učencev, vsi ostali dnevi so bili zaznamovani vsaj z enim. V torek smo ekipno tekmovali na spomladanskem krosu, kar pomeni, da smo imeli predstavnike v vseh starostnih skupinah, od prvega do devetega razreda. Povedati pa moramo, da sta k popolni ekipi pripomogla osmošolca Martin Ferle in Jona Slaček, saj so devetošolci imeli ta dan pisno preverjanje znanja. K ekipnemu uspehu sta pripomogla tako, da sta tekla z leto starejšimi. Veliko dobrih uvrstitev, tako pri najmlajših kot najstarejših, so s stopničkami nadgradila tri dekleta. Zala Resman 5.b in Erika Pust sta osvojili 2. mesto, presenetila pa nas je Inja Perič 8.b, saj se je prvič udeležila krosa in takoj osvojila bronasto medaljo. Podrobne uvrstitve si lahko ogledate na spletni strani Timinga.

V sredo so nas na področnem tekmovanju v plesu zastopala naša dekleta in prvič tudi predstavnik moškega spola, v dveh starostnih skupinah. Tekmovanje je bilo na OŠ Sostro in sicer v treh plesnih zvrsteh: hip-hop-u, latinu in popu. V malo okrnjeni zasedbi po šolskem tekmovanju, saj sta Indira in Amina zboleli, so vsa dekleta - Serena, Sinja, Amelija, Larisa, Julija, Katarina, Ajla in seveda Matevž prikazali veliko plesnega znanja, vendar se na žalost nobenemu ni uspelo uvrstiti na državno tekmovanje.

 

S tekmovanji so začeli tudi naši najmlajši učenci, in sicer v odbojki. V četrtek smo na naši šoli gostili fante, v petek pa so tekmovala dekleta. Med tem ko so naši fantje obe tekmi izgubili, so dekleta le okusila slast zmage. Oboji pa so nabirali prve igralne izkušnje ter kaj pomeni biti reprezentant  OŠ B. Jakca v igrah z žogo. Za fantovsko ekipo so nastopili: učenci 4.a Jure Komazec, Vid Hočevar, Nikola Jovičić, Denis Tara in Armin Handanović ter učenci iz 5.a Nejc Savšek, Lulzim Smakići in Lovro Tušar. Za dekleta pa: Nika Novak, Laura Kokot, Karin Kužnik, Zala Resman petošolke in učenke 4. razredov Ana Mlinar, Liza Mikeln in Diana Jelić.

Bravo naši športniki!

Darja Borovšek