Hitre povezave

Tabor prve pomoči v Tolminu

Leto je naokoli in zopet se javljamo s tabora prve pomoči iz doma Soča. Tudi letos so se učenci 8. razreda odpravili na zelo aktiven tabor, kjer se bodo poleg športnih dejavnosti, ki bodo potekale ves čas bivanja v domu, seznanili tudi z osnovami prve pomoči.

Vsi nestrpni smo se takoj po prihodu razporedili po sobah in učence smo takoj seznanili s pravili v domu in z natrpanim urnikom, ki nas čaka. Po kosilu smo se z dežniki odpravili na sprehod in prav dobro nam je del, saj smo zadihali svež primorski zrak, ki je bil danes še hladen, vendar se že veselimo toplih dni, ki prihajajo.

Po sprehodu smo bili vsi pripravljeni na pričetek dela. Danes so učenci v skupinah spoznavali teoretični in praktični del prve pomoči. Naučili so se, kako morajo ukrepati v primeru nesreče. Spoznali so osnovne položaje za ponesrečence in se tudi seznanili z oživljanjem. Veseli bomo, če bodo s svojim znanjem nekoč lahko komu rešili življenje. 

Pozdravljamo vse v Ljubljani in vam sporočamo, da se imamo fino. Fotografije bomo skrbno zbirali in jih objavili po prihodu domov, sproti pa bomo javljali, kako napredujemo z znanjem prve pomoči in koliko prijetnih dejavnosti smo že opravili.

Učitelji Elvira Sušec, Erika Kogovšek, Brane Lužar in Maja Jug