Hitre povezave

OBISK DRUŠTVA SLOVENCEV LIPA V PRIJEDORU 2015

Na naši šoli že nekaj let poteka projekt Podarimo si prijatelja – podarimo si knjigo. Cilj projekta je zbrati čim več knjig in vsako leto oskrbeti eno šolsko knjižnico v zamejstvu s knjigami v slovenskem jeziku. Tako smo leta 2013 zbrali knjige za slovensko društvo iz Bosne in Hercegovine. V aprilu smo gostili Društvo Slovencev Lipa iz Prijedora in jim predali zbrane knjige.

V okviru društva deluje tudi šola dopolnilnega pouka slovenščine, ki je namenjen Slovencem oz. potomcem Slovencev v Bosni in Hercegovini. Redno sodelujejo z osnovnimi šolami in društvi iz Slovenije, saj je povezanost in druženje izseljenskih otrok z otroki v matični domovini izjemnega pomena. Na ta način pridejo v stik z živo slovensko besedo svojih prednikov.

Kot rečeno, smo pred dvema letoma gostili nekaj učencev Društva Slovencev Lipa iz Prijedora in učiteljico slovenskega jezika v Prijedoru, gospo Barbaro Hanuš. Poleg podaritve knjig je bil namen srečanja tudi  medsebojna povezanost izseljenskih otrok z otroki v matični domovini in ohranjanje stika z maternim jezikom.

 

V letošnjem letu pa smo prejeli prijazno povabilo predsednice društva, gospe Alenke Uduč, in sicer, da obiščemo njihovo društvo in ponovno vzpostavimo povezavo med mladimi učenci zamejci in učenci iz Slovenije. Povabilu smo se z veseljem odzvali in se od 18. do 20. maja družili s prijaznimi gostitelji.

 

Ob zaključku sva se z gostiteljico strinjali, da mora sodelovanje postati dolgoročni projekt.

 

Lili Pesek

pomočnica ravnateljice

OBISK DRUŠTVA SLOVENCEV LIPA V PRIJEDORU  2015
OBISK DRUŠTVA SLOVENCEV LIPA V PRIJEDORU  2015
OBISK DRUŠTVA SLOVENCEV LIPA V PRIJEDORU  2015
OBISK DRUŠTVA SLOVENCEV LIPA V PRIJEDORU  2015