Hitre povezave

Razstava likovnih del Davorja Mešića 2015

Letošnjo razstavo za dan in mesec kulture  je pripravil Davor Mešić, prof. likovne pedagogike. Na naši šoli je devet mesecev izvajal prakso  na področju likovne umetnosti. Po zaključku se nam je predstavil tudi kot slikar in risar z dvema razstavama. V avli šole je razstava njegovih slik, na zgornjem hodniku pa  so risbe in slike, ki so del interaktivnega učnega kompleta za biologijo, pri katerem je bil soavtor. Njegove slike žarijo v potezah krasnih barvnih toplih in hladnih odtenkov, na poseben način, z usklajeno harmonijo barve in prostora, pa  se čuti njegova sporočilnost in estetska vrednota. Razstavljena dela bodo na ogled do konca marca 2015.

 

                Pripravil:

                                                                                                           Skender Bajrović, prof. lik. umet.

 

 

 ******

 

Avtorjeva biografija

 

Likovni pedagog in slikar se je rodil leta 1989 v Tuzli. Svojo likovno pot je začel prav v Tuzli, in sicer na srednji umetniški šoli (Likovni tehnik za uporabno umetnost). Po srednji šoli je izobraževanje nadaljeval v Ljubljani na Pedagoški fakulteti, smer Likovna pedagogika.

Kot aktiven član likovnega krožka Slovenske skupnosti v Tuzli je svoja dela razstavljal na številnih razstavah v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini.

 

Do sedaj je imel štiri samostojne razstave slik, in sicer leta 2005 in 2011 v Ljubljani, leta 2008 v Tuzli ter 2013 v Kairu (Egipt).

 

Svoja dela je razstavljal na več kot tridesetih skupinskih razstavah v Ljubljani, Mariboru, Tuzli, Sarajevu, Piranu, Mostu na Soči, Bledu in Kairu. Leta 2002 se je udeležil likovne kolonije za mlade »Kočevje 2002«. V letih 2003, 2004, 2005, 2006 in 2008 je ustvarjal na likovni koloniji v Mostu na Soči, ki jo organizira Slovenska izseljenska matica. Med  študijem je redno razstavljal na skupinskih razstavah študentov v Ljubljani, Mariboru in Celovcu.

 

V letih 2012 in 2013 se je pod pokroviteljstvom Ministrstva za zunanje zadeve in Veleposlaništva Republike Slovenije v Kairu udeležil likovne kolonije ter svoja dela razstavljal v umetniškem centru in muzeju Mahmoud Mokhtar v Kairu.

 

Svoja likovna dela redno razstavlja na Mednarodnem bienalu umetnosti miniature BiH (leta 2005, 2007, 2009, 2011 ter 2013) kot slovenski avtor. Aprila 2012 je svoje grafike razstavljal na zelo pomembni razstavi Odtisi in vtisi v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani. Julija 2012 in 2014 je sodeloval na razstavi “Vabljeni mladi”, ki jo organizira DLUM (Društvo likovnih umetnikov Maribor). Kot likovnik in pedagog je sodeloval na Mednarodni kiparski koloniji mladih Črnomelj 2014, kjer je bil v vlogi asistenta pri delavnici profesorja Skenderja Bajrovića.

 

Avgusta 2014 je bil mentor prve mednarodne likovne kolonije »Slovenci v Tuzli«, ki je potekala pod pokroviteljstvom Slovenske skupnosti Tuzla in Vlade Republike Slovenije, Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Leta 2014 je sodeloval z založbo Rokus-Klett kot ilustrator pri projektu interaktivnega učnega kompleta Biologija 8, ki je v Frankfurtu prejel zlato nagrado za najboljši interaktivni učbenik v Evropi (Best European Learning Materials Award (BELMA))

Slikar živi in aktivno ustvarja v Ljubljani.

 

 

 

 

 

                                                                                         

Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015
Razstava likovnih del Davorja Mešića  2015