Skoči na glavno vsebino

Učbeniški sklad

Učbeniški sklad za šolsko leto 2023/2024

Osnovna šola omogoča učencem, da si v naslednjem šolskem letu iz učbeniškega sklada šole  izposodijo učbenike od 1. do 9.  razreda. V šolskem letu 2024/2025 MIZŠ povrne stroške nakupa delovnih zvezkov od 1. do 3. razreda osnovne šole. Delovni zvezki ostanejo ob koncu šolskega leta v lasti učencev. Jih ne vračajo nazaj.

Izposoja učbenikov je možna samo v kompletu. Prijavnica za učbeniški sklad za 1. razred in nove učence. Prijavnico oddate v tajništvo ali v šolsko knjižnico.

Seznam gradiv je objavljen na spletni strani šole pod zavihkom Učbeniški sklad/Šolske potrebščine.

KLIK: https://www.os-bozidarjajakca.si/solske-potrebscine/

UČBENIKI

Ob izteku šolskega leta morajo učenci šoli vrniti urejene učbenike. Če bodo učbeniki poškodovani ali izgubljeni, boste morali zanje plačati odškodnino v skladu s 10. členom Pravilnika o učbeniških skladih http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV13076).

Znesek bo obračunan na položnici, ki jo boste starši prejeli julija.

 

Izposoja gradiva iz učbeniškega sklada je za vse učence brezplačna. Učenci bodo komplete prejeli v mesecu juniju ali prvi teden v septembru 2024. Prejete učbenike doma preglejte. V primeru, da je neprimeren za branje in učenje, ga lahko v treh dneh od prejetja zamenjate. Učbenike, delovne zvezke in zvezke morate obvezno zaviti. Priporočamo zavijanje v odstranljive ovitke. 

Močno odsvetujem zavijanje v ovitke , ki imajo na koncu samolepilni trak, saj ga je težko odstraniti brez poškodb platnic.

UČBENIKI, DELOVNI ZVEZKI IN ZVEZKI MORAJO BITI OBVEZNO ZAVITI IN PODPISANI.