Hitre povezave

Veliki nemarni škornji - Poročilo 3. dela zgodbe

 

Zgodbo o Velikih nemarnih škornjih spoznavamo naprej. Tretjega dela smo se lotili v zimskem času. Čeprav naj bi gozd takrat počival, so nas v zgodbi zdramile nove težave škratkov Hrastka, Bukovčka in Borovčka. Spoznavali smo, da veliki nemarni škornji ogrožajo tudi njih. Le kako naj junakom v zgodbi pomagamo?

Kaj naj naredijo junaki? Ideje učencev so kar privrele na dan. Otroška domišljija je osupljiva in neskončna.  Ko so učenci iskali rešitve, se je med njimi razvil pravi dialog.

Gozdni škrati in gobe naj velikim in majhnim nemarnim škornjem postavijo pasti iz vej, listja in gozdne trave. Škrati naj posujejo po gozdu čarobni prah in ko bodo naslednjič veliki nemarni škornji prišli bo gozd postal neviden.

Škratki naj odpeljejo smeti z gozdnim vlakom v luknjo in luknjo zakopljejo z zemljo.

Junaki naj priredijo čistilno akcijo in ko je akcije konec naj okrog gozda postavijo ograjo iz vej in polomljenih debel. Čarobni  prah, ki ga škrati posujejo po gozdu bo smeti spremenil v nič.

Gozdni škrati naj postavijo znak za velike nemarne škornje, da je v gozdu prepovedano odlagati smeti. Pred gozdom naj postavijo zabojnike za različne odpadke.

Zraven pa bi jaz postavil tablo ODLAGAJ SMETI V ZABOJNIKE!

Zabojnike bi lahko postavili povsod po gozdu.

Gozdni škrati bi bili lahko čuvaji in če bi veliki nemarni škornji odvrgli smeti ali zganjali hrup in smrad, bi se škrat pojavil pred škornjem in mu rekel, da naj takoj pobere, če ne ga bo spremenil v žabo. Potem bi bile v gozdu žabe. One ne bi uničevale gob.

Čarobni gozdni škrati bi lahko začarali velike nemarne škornje, da bi imeli prijazno srce do narave in gozda.

 

In še nekaj fotografij.

 

Katja Kovačič Kokošar