Sprehod s policistom
V četrtek, 21. 11. 2024, nas je prvošolce obiskal prav poseben gost. Prišel je gospod policist. Učenci so ga gledali z velikimi očmi in zaprtimi usti. 😊 »Učiteljica, ali nas bo kaznoval, ker nismo bili pridni?« » Učiteljica, ali ima pravo pištolo za pasom?« »Jaz pa bi...
Prireditev ob zaključku 6. mednarodnega likovnega bienala otroške risbe
Na šoli je v danes, 20. novembra 2024, ob 17.00 potekala prireditev ob zaključku 6. mednarodnega likovnega bienala otroške risbe OŠ Božidarja Jakca.Prireditve so se udeležili predstavnica Veleposlaništva Črne Gore, gdč. Jelena Vuković, predstavnik veleposlaništva...
Tekmovanje v odbojki za starejše dečke
V torek, 19. 11. 2024, je na naši šoli potekalo predtekmovanje v odbojki za starejše dečke. Poznamo mini odbojko do 5. razreda, kjer igrajo 3 proti 3, sledi mala odbojka za 6. in 7. razrede v igri 4 proti 4 ter velika odbojka za 8. in 9. razred, kjer se igra 6 proti...
Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Božidarja Jakca in PŠ Hrušica
Po jutru se dan pozna, po zajtrku pa jutro.” Za zajtrk so učenci prejeli lokalno pridelana in predelana slovenska živila: •bio črni kruh - pekarna Deveta vas •maslo – Ljubljanske mlekarne •bio mleko – mlekarna Krepko •gozdni med - čebelarstvo Jere •jabolka Pinova –...
Za otroški nasmeh
Člani humanitarnega krožka vas vabimo, da se nam pridružite v naši skupni dobrodelni akciji »ZA OTROŠKI NASMEH« za novoletno obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin. Podarite lahko nova ali dobro ohranjena oblačila, suho sadje in sladkarije. Učenci centrale...
TEDEN SLOVENSKE HRANE in TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V Sloveniji v tednu od 11. do 17. novembra 2024 prvič obeležujemo Teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter koristi lokalno pridelane hrane. Vsem dobro poznan »Tradicionalni slovenski zajtrk« bo letos potekal v petek,...
VABILO ZA VELIKE USTVARJALNE ROKE
22. oktober – SVETOVNI DAN KUHARJEV
Svetovni dan kuharjev, ki ga obeležujemo v nedeljo, 20. oktobra, je posvečen praznovanju umetnosti kuhanja in priznanje delu vseh kuharjev po svetu. Ustanovljen je bil z namenom, da se poudari pomen kulinarike in ozavešča o njeni vlogi v kulturi, zdravju in...